Respect voor het meubel

De stoffering en de bekleding vormen een eenheid met de vormgeving van een meubel. Ook de afwerking van de bekleding met bijvoorbeeld een sierrand luistert heel nauw. Kennis van de stijlperiode is noodzakelijk om een goede keuze te maken, evenals materialenkennis en inzicht in de toegepaste constructiemethode.

Door zijn ambachtelijk vakmanschap heeft Luuk Kuipers de technische vaardigheden om de stoffering met respect voor het meubel aan te brengen, zowel bij restauratie als bij renovatie. Zijn jarenlange ervaring met antieke meubelen, designklassiekers en moderne meubels staat daarvoor garant. Maar ook gaat hij graag in op uitdagingen van hedendaagse ontwerpers om tot een smaakvolle oplossing te komen.

Stoel (Willem III-stijl) bekleed met paardenhaar, afwerking met passement (Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Respect voor het meubel staat niet los van de gebruikssituatie. Een historisch verantwoorde restauratie vraagt om andere kwaliteiten van een stoffering dan een bank waar ook kinderen op spelen. Desgewenst zoekt het atelier samen met de klant een verantwoord compromis tussen vorm en functie.
- Klik hier voor meer foto's -